Triksene som hjelper deg bli kvitt en betalingsanmerkning

Hvis man ikke betaler regningene sine, så får dette naturligvis konsekvenser. Til slutt vil namsmannen kunne innføre tvunget lønnstrekk fra kontoen din, men i tillegg til dette så kan slike anmerkninger være hindrende for fremtiden din også. Man vil nemlig slite med å få innvilget søknader om boliglån, kredittkort og lignende hvis man er oppført som en dårlig betaler. Det store spørsmålet er derfor – hvordan blir man kvitt en betalingsanmerkning?

Betalingsanmerkninger forsvinner «av seg selv»

Hvis du sitter med mange betalingsanmerkninger, så må vi dessverre skuffe deg hvis du ble veldig glad etter å ha lest avsnittstittelen her. For selv om en betalingsanmerkning forsvinner av seg selv, så tar dette nokså lang tid. Faktisk forsvinner de ikke før det har gått 4 år, med mindre man tar tak i problemet selv. Det er nemlig kun en måte å fjerne en betalingsanmerkning umiddelbart på – og det er ved å betale det opprinnelige kravet.

Har man for eksempel fått en betalingsanmerkning fordi man ikke har betalt strømregningen, så er det ikke verre enn at man betaler regningen. Da vil anmerkningen forsvinne umiddelbart, og bankene kan ikke bruke den imot deg hvis du skal søke lån. For mange er nok dette enklere i teorien enn hva det er i praksis, ettersom det helt sikkert er en grunn til at man fikk anmerkningen i utgangspunktet.

Inkassosaker til besvær

Sammen med betalingsanmerkninger så er det inkassosaker som er det største hinderet for at man skal få boliglån, forbrukslån eller kredittkort. Man vil oppleve det som svært vanskelig å få gjennomslag på en slik søknad hvis man er oppført med en av disse delene. Et inkassokrav er det som kommer før man får betalingsanmerkning. Sistnevnte kan man ikke få uten at kreditoren har gått til rettslige steg eller sendt inkassosaker.

Derfor kan man unngå betalingsanmerkning ved å betale kravet når man har fått inkassovarsel. Da er saken ute av verden før den i det hele tatt har blitt registrert hos kredittbyråene. Foruten om det faktum at man bør betale regningene innen forfall, så bør man i alle fall gjøre det hvis kravet har gått til inkasso. Igjen; for mange er nok dette enklere i teorien enn hva det er i praksis.

Oppsummert

Selv om man har blitt oppført med en betalingsanmerkning hos kredittbyråene, så er ikke dette verdens ende. Slike betalingsanmerkninger forsvinner altså av seg selv med tiden, nærmere bestemt etter fire år. For mange vil dette uansett være et stort hinder ettersom de fleste banker ikke kommer til å godkjenne søknader fra kunder som har aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Imidlertid så er det mulig å ta saken i egne hender. Så snart man betaler det kravet som førte til at man fikk en betalingsanmerkning, så skal denne slettes hos kredittbyråene. Med andre ord er det ingen «krise» hvis man har blitt oppført med en slik anmerkning, samtidig så kan det være et problem for mange å bli kvitt den. Ofte fordi at kravene har vokst seg ganske store når forfallsdatoen har passert med flere måneder.