Låne penger til ferie

Sitter du og surfer på Facebook og oppdager at «alle» vennene dine reiser til Gran Canaria i påsken? Eller drar på en skikkelig lang ferie til USA i fellesferien? I så fall skjønner vi godt at det frister å dra på en lignende tur selv, men det er kanskje ikke alltid slik at økonomien strekker til. Og de færreste klarer å hoste opp x antall titusener på kort frist – med mindre man har muligheten til å låne penger.

Slik låner du penger til ferie

Det er ikke nødvendigvis en dårlig idé å låne penger til ferie. Forutsatt at man har en plan for hvordan man har tenkt til å betale tilbake de lånte pengene. For eksempel så vet man kanskje at man får utbetalt feriepenger i juni, mens man vil reise på ferie i påsken. I så fall vil det ikke medføre de store kostnadene å ta opp et lån for å betale ferien med, når man betaler den tilbake kun noen få måneder senere.

Derimot vil det være mer problematisk dersom man tar opp et for stort lån i forhold til egen økonomi, som man blir nødt til å bruke flere år på å betale tilbake. I så fall anbefaler vi absolutt ikke at man låner til ferie.

Hva kan du låne penger til?

Fint, tenker du. Å låne penger til fly og hotell er en ting, men på en to ukers ferie trenger man naturligvis litt lommepenger også. Det som er fint med forbrukslån er at det ikke finnes noen regler for hva man kan bruke de lånte pengene til. Du kan for eksempel ta opp et lån på 20 000 kroner, der halvparten er øremerket reise og opphold, mens resten er lommepenger.

På denne måten er forbrukslån et av de mest gunstige lånene i markedet. Bruker du mindre enn først antatt, så kanskje sitter du igjen med 5000 kroner etter endt ferie. Disse kan du betale rett tilbake på lånet, for å få kortere nedbetalingstid og billigere lån. Eller du kan bruke pengene på noe helt annet – kanskje en regning som ligger og forfaller.

Konklusjon

Det å låne penger til ferie behøver ikke nødvendigvis være en dårlig idé, slik mange eksperter vil mene at det er. Legg en solid plan for nedbetalingen, og sett for eksempel av ferie- eller skattepenger til nedbetaling av forbrukslånet. Så lenge man ikke bruker alt for mange måneder på nedbetalingen av ferielånet, så vil ikke den totale kostnaden bli alt for stor.