Hent finansiering til en jordomseiling

Har du gått lei av kontorjobben? Føler du at det er på tide å kjenne at man lever litt? Mange har nok drømt om en såkalt «jordomseiling», der man bare dropper hverdagens plikter for å oppleve det verden har å by på. Ulempen med en slik reise er at den er langt fra gratis, tvert imot så må man regne med å svi av ganske så mange titusener. Kan det da være lurt å ta opp et lån for å oppfylle drømmene sine?

Derfor kan det være greit å låne

Hvis man allerede er litt lei av hverdagens mas og plikter, så kan det være vanskelig å motivere seg selv til å spare. Kanskje har man heller ikke muligheten til dette, fordi man har for mye utgifter. Da høres det kanskje ut som en dårlig idé å ta opp et stort lån for å reise bort, men kanskje dette er akkurat det man trenger?

For etter en reise jorden rundt på 60 til 90 dager, så skulle de fleste av oss komme tilbake med ny motivasjon og iver. Sliter man med evnen til å spare, så vil det være langt enklere å betale tilbake et lån. Det er man nemlig nødt til å gjøre, hvis ikke får man kreditorene på nakken!

Kan man egentlig låne til jordomseiling?

Det korte svaret er ja, og de siste årene har til og med norske skoler funnet veien ut på de åpne hav! Hvis man ikke har mye kjennskap til lånebransjen og hvordan den fungerer, så er det nok mange som vil rynke på nesa over dette. For kan man egentlig ta opp et lån bare for å reise jorda rundt? Det er naturligvis mest vanlig å oppsøke banken når man skal låne penger til hus eller bil, men det er fullstendig mulig å låne til helt andre ting også.

Faktisk så kan man låne til akkurat hva man vil. Et såkalt forbrukslån er nemlig såpass fleksibelt at det er helt og holdent opp til deg hvordan du disponerer de lånte pengene. Du kan bruke litt på flyreise, noe på hotell, mesteparten på opphold – og kanskje litt til å betale noen andre regninger. Den store fordelen med slike lån er nemlig at du får pengene på konto, og ingen spørsmål stilles.

Hvor mye trenger du å låne?

Klarer man å spare opp en liten del selv, så er dette naturligvis en stor fordel. Jo mindre du er nødt til å låne, jo billigere blir reisen. Totalkostnaden avhenger naturligvis av mange faktorer, blant annet hvor langt og hvor lenge du skal reise, og ikke minst hvilke behov du har underveis på turen. Enkelte klarer seg med en tom ryggsekk og enkel overnatting, mens andre vil ha det litt dyrere og mer eksklusivt.

Generelt sett vil vi anta at de fleste jordomseilinger for enslige personer har en kostnadsramme på mellom 50 til 100 000 kroner. Dette bør være tilstrekkelig med mindre man ønsker å skjemme seg skikkelig bort. En stor del av budsjettet vil da gå til flyreiser, mens opphold og kost faktisk vil utgjøre skremmende lite. I store deler av verden vil nemlig dette oppleves som svært rimelig for oss nordmenn.

Hva du bør fokusere på når du planlegger

Det behøver ikke å være en dårlig idé å låne penger for å realisere drømmene sine. For mange vil det være enklere å betale tilbake et lån enn hva det er å spare penger. Etter et par måneder med ferie vil man kanskje også være mer motivert til å tjene penger for å betale tilbake den herlige opplevelsen man har hatt. Jordomseiling er i vinden som aldri før (noe Pål fra Tønsberg er et godt bevis på), og et forbrukslån er kanskje den enkleste måten å realisere en slik drøm på. Vi ønsker deg lykke til på ferden!